Speelsteden WK 2026

Het WK 2026 voetbal wordt gespeeld in drie verschillende landen: de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Na een uitgebreide selectieprocedure zijn er uiteindelijk maar liefst 16 speelsteden voor het WK 2026 aangewezen. De Verenigde Staten heeft er 11, Mexico telt 3 en in Canada zijn er 2 WK speelsteden aangewezen.

Alle 16 speelsteden van het WK 2026 voetbal

Het is nog niet zo heel lang geleden dat het WK 2022 in Qatar gespeeld is, maar de voorbereidingen voor het volgende WK in 2026 zijn al in volle gang. De 16 uitverkoren speelsteden van het WK 2026 worden gereedgemaakt voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2026. Een speelstad zijn voor het grootste internationale voetbaltoernooi vereist aandacht op vele vlakken. Op deze pagina lees je alles over de speelsteden van het WK 2026 voetbal.

Dit zijn de 16 speelsteden van het WK 2026 voetbal in de Verenigde Staten, Canada en Mexico:

 • Atlanta
 • Boston
 • Dallas
 • Guadalajara
 • Houston
 • Kansas City
 • Los Angeles
 • Mexico City
 • Miami
 • Monterrey
 • New York / New Jersey
 • Philadelphia
 • San Francisco Bay Area
 • Seattle
 • Toronto
 • Vancouver

Overzicht speelsteden WK 2026 op Google Maps

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een van de drie gastlanden voor het WK in 2026. De VS huisvest 11 van de 16 steden in het land, wat neerkomt op meer dan de helft van alle speelsteden WK 2026. De VS is dan ook ontzettend blij dat ze gastland zijn, en alle speelsteden treffen stuk voor stuk al de nodige voorbereidingen.

 • Atlanta
 • Boston
 • Dallas
 • Houston
 • Kansas City
 • Los Angeles
 • Miami
 • New York / New Jersey
 • Philadelphia
 • San Francisco Bay Area
 • Seattle
speelsteden WK 2026 voetbal
Alle 16 speelsteden van het WK 2026 voetbal in de VS, Canada en Mexico

Speelstad Atlanta

Een van de speelsteden die in de VS ligt is Atlanta. In deze Amerikaanse stad zullen in 2026 meerdere WK voetbalwedstrijden worden gehouden. Atlanta is de hoofdstad van Georgia, een staat van de VS. Atlanta staat bekend met een aantal toeristische attracties, zoals het Martin Luther King Park. Dit Nationale historische park trek altijd veel bezoekers. Een leuke gelegenheid om te bezoeken wanneer je een wedstrijd van het WK 2026 zult bijwonen die in Atlanta plaatsvindt. De speelstad zelf heeft Atlanta United als voetbalploeg, welke op internationaal niveau ook successen hebben laten zien.

Speelstad Seattle

Een van de 16 speelsteden van het WK in 2026 is Seattle. Deze stad in de VS is de grootste van de staat Washington. De stad ligt ongeveer 150 kilometer van Canada af, het land dat ook meerdere gaststeden voor het WK in 2026 heeft. Seattle is vooral bekend door zijn grote haven. De haven is een van de zeven grootste haven van de wereld. Ook huisvesten zich grote bedrijven in de speelstad. Zo heeft Amazon zijn hoofdkantoor in Seattle gevestigd. Ook het grote koffiemerk Starbucks heeft zijn mainstation in deze speelstad liggen. De stad wordt vaak SEA genoemd en heeft de voetbalclub Seattle Sounders FC die de stad op de kaart zet.

Speelstad San Francisco

De speelstad San Francisco is een stad die is gelegen in de staat Californië, een van de staten van Amerika. San Francisco is het hart van de baai. Het zogenoemde ‘San Francisco Bay Area’. Een zeer populair gebied voor toeristen. Bezoekers van over de hele wereld komen op de stad af, en de regio waar het in ligt. San Francisco heeft enorm veel toeristische trekpleisters. Denk bijvoorbeeld aan Chinatown. Maar ook Alcatraz ligt hier. De legendarische Golden Gate Bridge (een must see in San Francisco) en de bijzondere kabeltrams. San Francisco FC is de voetbalclub die de stad op de kaart mag zetten bij de voetbaltoernooien. Maar in 2026 staat alles uiteraard in het teken van het wereldkampioenschap voetbal.

san francisco speelstad WK 2026
Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash

Speelstad Boston

Een van de 11 speelsteden in Amerika die zijn aangewezen voor het WK van 2026 is Boston. Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts. De speelstad Boston is een wat rijkere stad in de Verenigde Staten. De oude stad is voornamelijk gericht op de financiële diensten. Er zitten grote verzekeringen en het onderwijs is er ook goed vertegenwoordigd. In Boston zul je dan ook veel studenten zien van zowel de hightech, maar ook de medische kant. De voetbalclub van Boston is Boston United.

Speelstad Dallas

Dallas! Ook wel bekend door de gelijknamige TV serie Dallas. Het is een grote grote stad in Texas, een staat in de Verenigde Staten. Texas heeft meer grote steden namelijk, Houston en San Antonio. Speelstad Dallas en Houston mogen in 2026 wedstrijden houden tijdens de Wereldkampioenschappen voetbal.

Dallas is ook wel bekend met andere sporten zoals Basketbal. Maar ook het ijshockey is heer zeer populair, en natuurlijk mag het Amerikaanse voetbal niet ontbreken. Dallas staat minder bekend om het voetbal, maar wie weet gaat dat tijdens het WK in 2026 veranderen. Dallas is zich in ieder geval aan het klaarmaken om de voetbalwedstrijden te huisvesten.

Speelstad Houston

Speelstad Houston is een van de twee steden in de staat Texas die gaststad voor het WK 2026 zal zijn. Houston is namelijk samen met Dallas uitgekozen om voetbalwedstrijden te verzorgen. De speelstad Houston ligt aan de Golf van Mexico, een plaats die veel bezocht wordt door het toerisme.

Houston is een grote stad en ligt bij een van de drukste vaarkanalen, het Houston-scheepskanaal. Houston is een geliefde plek voor museum bezoekers. De Amerikaanse stad heeft meerdere grote musea. De Holocaust Museum Houston is daar een grote van. Ook een trekpleister in Houston is het Museum of Fine Arts. Maar het WK zal natuurlijk een van de grote hoogtepunten zijn in 2026.

Speelstad Kansas City

Kansas City is van de 16 WK speelsteden en ligt in de staat Kansas, een van de staten van Amerika. Het is een grote stad en vormt met de Kansas City in Missouri een stedelijk gebied. Het gebied wordt Kansas City Metropolitan Area genoemd en vormen samen het hart van deze regio.

Er zijn twee vliegvelden die in deze regio liggen. Het Charles B. Wheeler Downtown Airport, wat dicht bij het centrum ligt. Iets verder gelegen tref je het vliegveld Kansas City International. Een vrij druk bezocht vliegveld voor mensen die iets in de wijdverspreide regio van Kansas te doen hebben.

Speelstad Los Angeles

De stad Los Angeles kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje speelsteden voor het WK 2026. Deze stad heeft de officiële naam City of Los Angeles, maar wordt vaak L.A. genoemd. L.A. ligt in de staat Californië en is de tweede grootste stad van de Verenigde Staten. Niet voor niks dus dat deze diverse wedstrijden voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2026 gaat huisvesten.

Los Angeles is bekend om zijn grote film -en TV industrie. Ook zijn er tal van bezienswaardigheden in L.A. Denk bijvoorbeeld aan de Hollywood Boulevard, waar bezoekers van over de hele wereld komen. Maar ook Walt Disney Concert Hall en het Chinese theater zijn grote trekpleisters. Los Angeles heeft ook een groot vliegveld. Los Angeles International Airport (LAX) is een van de grootste vliegvelden ter wereld. Handig wanneer je een bezoekje wilt brengen wanneer de WK wedstrijden van 2026 hier gehouden worden!

Speelstad Miami

Miami is ook een van de speelsteden die gelegen is in de Verenigde Staten. de speelstad ligt in Florida. Miami is een stad die ontzettend snel is gegroeid en heeft inmiddels meer dan 5,5 miljoen inwoners. Je zou verwachten dat Miami dan ook de hoofdstad is van Florida, maar dat is het niet. De hoofdstad van Florida is namelijk Tallahassee. Maar Miami, daar moet je zijn. Vooral in 2026, want dan zal de stad omgetoverd worden tot een mooie speelstad voor het wereldkampioenschap voetbal.

Speelstad New York

New York, NYC ofwel The big Apple! Deze waanzinnige stad is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken aan de lijst van speelsteden voor het WK 2026. Wat wel opvallend is, is dat de wedstrijden net buiten de stad vallen en officieel plaatsvinden in New Jersey. Maar goed, all New. Over deze speelstad valt gewoon zoveel te schrijven. Het is een echte wereldstad en zal ongetwijfeld voor een heel mooi toernooi zorgen samen met de andere gaststeden. New York (of beter gezegd New Jersey) maakt zich klaar voor het WK 2026. Daar hebben ze alle tijd voor, want de stad slaapt nooit, aldus het gezegde wat over deze legendarische metropool gaat: ‘New York, the city that never sleeps’.

Speelstad Philadelphia

Philadelphia is gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Philadelphia is de grootste stad van deze staat en een van de zes grootste steden die Amerika telt. Deze speelstad heeft veel betekend voor de Amerikaanse geschiedenis. Hierdoor zijn er veel historische bezienswaardigheden in Philadelphia. Je vindt er bijvoorbeeld het Independence Hall gebouw, het Liberty Bell Centre en het stadshuis van Philadelphia wat geschiedenis ademt door het rijke verleden. Nu mag Philadelphia als speelstad vernieuwende geschiedenis schrijven. Tijdens het WK van 2026 is het een van de 11 gaststeden die Amerika heeft en zullen er meerdere wedstrijden te zien zijn.

Gastland Mexico WK 2026

In Mexico zijn er 3 speelsteden aangewezen voor het WK 2026. Zoals hierboven al aangegeven wordt, heeft de VS 11 speelsteden en de overige twee speelsteden zijn in Canada te vinden. Hieronder de drie speelsteden in Mexico tijdens het WK 2026:

 • Guadalajara
 • Mexico City
 • Monterrey

Speelstad Mexico City

Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico. Mexico stad zal een van de drie speelsteden zijn tijdens het WK 2026 voetbal die in Mexico zullen plaatsvinden. Naast Mexico heeft Amerika nog 11 speelsteden en zijn er twee steden in Canada die ook zorgdragen voor het WK voetbal van 2026. Mexico City is een stad met meer dan 9 miljoen inwoners.

Er gaan verschillende verhalen de ronde over de geschiedenis die zich in deze stad heeft afgespeeld. De stad die gesticht is door de Azteken in 1325. Lang, lang geleden zou hun stamgod de plaats aanwijzen waar de nomaden zich moesten vestigen. Dit gebeurde door een adelaar op een cactus een slang te laten verslinden, hetgeen wat op de Mexicaanse vlag is afgebeeld. Dit vond allemaal plaats op een eiland in het meer Texcoco, waar de Azteken hun hoofdstad bouwden. Een bijzonder stukje geschiedenis waar bijzondere mensen in willen duiken 🙂 Op de doorsnee bucketlist zul je hem niet gauw vinden, maar alleen al dit verhaal is een bezoekje aan de speelstad Mexico City meer dan waard. Een leuke bijkomstigheid bij het kijken van de WK wedstrijd.

Speelstad Guadalajara

De speelstad Guadalajara is de hoofdstad van Jalisco, een staat van Mexico. De speelstad van Mexico lijkt eerder een kleine stad, maar is een ware metropool qua inwoners en mogelijkheden. Toch doet de sfeer dat niet vermoeden. De stad is op en top Mexicaans. Je vindt in Guadalajara dan ook allerlei typische Mexicaanse gebouwen, gewoontes en gebruiken. Dit geeft een leuke sfeer voor het WK in 2026. Guadalajara is erg blij als speelstad te mogen fungeren tijdens de wereldkampioenschappen van 2026.

Speelstad Monterrey

Monterrey is een stad in Mexico die wat minder charme kent dan Guadalajara. Toch is het een mooie aanwinst voor het WK 2026 voetbal. Speelstad Monterrey is een echte industriestad. Het vormt een belangrijk gedeelte voor de Mexicaanse economie. De onafhankelijkheidsstrijder Servando Teresa de Mier is geboren in Monterrey. Hij preekte in bijzijn van vicekoning en bisschop over de kolonisatie van Amerika en de Spaanse verovering die hij onderuit haalde. Naamgenoot Hiram Mier is profvoetballer die speelt voor CF Monterrey. Mier maakte zijn debuut met het Mexicaanse elftal in 2011. Ook leuk voor hem dat Monterrey speelstad is voor het WK 2026 voetbal.

Gastland Canada WK 2026

Een van de drie gastlanden voor het WK in 2026 is Canada. Samen met de Verenigde Staten en Mexico zal Canada de wedstrijden voor het WK 2026 voetbal huisvesten. Canada is vereerd en blij met de mogelijkheid tot het verzorgen van alles wat er bij een WK komt kijken. Canada heeft twee speelsteden aangewezen, Amerika heeft er 11 en Mexico 3. Hieronder de twee speelsteden van het WK 2026 in Canada:

 • Toronto
 • Vancouver

Speelstad Toronto

Een van de twee speelsteden in Canada is Toronto. Toronto is de grootste stad van Canada. Het is het economische hart van Canada, doordat er belangrijke bedrijven zijn gevestigd op het gebied van softwareontwikkeling en medici. Maar ook veel financiën worden vanuit de stad Toronto geregeld. Ook had Toronto lange tijd het hoogste gebouw ter wereld. Dit “record” werd in 2007 gebroken. Toronto staat de CN Tower. Een echte toeristenattractie die je zeker moet bezoeken wanneer je een wedstrijd bijwoont van het WK in 2026. Naast de hoge toren heeft de speelstad natuurlijk nog meer leuke en mooie bezienswaardigheden. De milieuvriendelijkheid is misschien moeilijk te zien, maar leuk om ook te spotten.

Speelstad Vancouver

Een van de speelsteden voor het WK 2026 voetbal is Vancouver. De Canadese stad is een van de grootse steden in het westelijke deel van Canada. Het is wat verder weg, maar Vancouver is een drukbezochte stad. De speelstad trekt veel toeristen aan en is een ideale stad als begin of eindpunt voor een reis door het hele land. Je kan dan ook gemakkelijk een camper huren in het noorden, en deze hier in Vancouver weer inleveren. Wanneer je WK voetbal komt kijken in 2026 zul je ongetwijfeld opmerken dat er in en rond de stad veel campers rondrijden.